Kiezen van de juiste auto

Voordat u naar auto’s gaat kijken moet u bij zichzelf nagaan wat voor auto het beste bij u past. De voornaamste factoren zijn het aantal mensen waarmee u het grootste deel van de tijd reist, hoeveel kilometer u denkt te gaan rijden en hoelang u de tijd hebt. En natuurlijk speelt uw budget ook een doorslaggevende rol! Hieronder vindt u ons advies voor de keuze tussen een stationcar, bestelwagen, camper of 4WD.

Stationwagons

Stationcars van Australische makelij zoals de 6-cilinder Ford Falcon zijn goedkoop, zeer betrouwbaar en bovendien kunt u zelfs in afgelegen gebieden gemakkelijk aan reserveonderdelen komen.

Aanbevolen voor:

 • Mensen met een krap reisbudget – Stationcars zijn goedkoper en reserveonderdelen zijn doorgaans niet duur en eenvoudig aan te komen.
 • Mensen die met een groep reizen of die andere reizigers mee willen kunnen nemen (ideale manier om benzinekosten te besparen).
 • Mensen die het prima vinden om in een tent of achter in de stationcar te slapen – je hebt alleen een luchtbed, paar slaapzakken en kussens nodig!
 • Mensen die liever een automaat rijden – meer dan 85% heeft automatische versnelling.
 • Mensen die af en toe in een jeugdherberg denken te overnachten.

stationwagon-sales

Travellers Autobarn biedt stationcars aan voor $3000 – $6000, inclusief terugkoopgarantie, pechhulpverleningsdienst, 2 weken algehele garantie, 5000 km motor- en versnellingsbakgarantie, volledige mechanische onderhoudsbeurt en ALS ALLERBELANGRIJKSTE: DE STEUN VAN ONZE MEDEWERKERS. Meer informatie over stationcars van Travellers Autobarn vindt u hier.

Bestelwagens

Deze voertuigen zijn het vooral geschikt voor wie met zijn tweeën reist, want voor meer dan 2 mensen is er geen plaats. Bovendien raden wij aan dat u in een ongedwongen tempo reist. Zoek naar een wagen met weinig kilometers op de teller en bijvoorkeur niet ouder dan 1995.

Aanbevolen voor:

 • Mensen die iets meer geld te besteden hebben – Bestelwagens zijn over het algemeen duurder dan stationcars – dit geldt ook voor de onderdelen.
 • Mensen die met zijn tweeën reizen – twee vrienden/vriendinnen of een stelletje.
 • Mensen die van plan zijn om 90% van hun reis in de bestelwagen te slapen.
 • Mensen die het niet erg vinden om een handmatig geschakelde wagen te rijden – de meeste bestelwagens zijn handgeschakeld.
 • Mensen die zeeën van tijd hebben – op zijn minst 4 maanden!

van-sales

Travellers Autobarn biedt bestelwagens aan voor $4000 – $8000, inclusief terugkoopgarantie, pechhulpverleningsdienst, 2 weken algehele garantie, 5000 km motor- en versnellingsbakgarantie, volledige mechanische onderhoudsbeurt en ALS ALLERBELANGRIJKSTE: DE STEUN VAN ONZE MEDEWERKERS.

Campervans – Toyota Hiace

Deze voertuigen zijn ook weer het meest geschikt voor wie met zijn tweeën reist en van plan is gedurende lange tijd te reizen. Laat u niet afschrikken door een hoge kilometerstand – de Toyota Hiace kan mijlenver rijden, zelfs met 600.000 km op de teller. Voor wat betreft het bouwjaar raden wij u aan om uit te kijken naar Hiaces uit het jaar 2000 of daarna.

Aanbevolen voor:

 • Mensen die er het geld voor hebben – tenslotte is dit een ervaring die u uw leven lang bij zal blijven.
 • Mensen die met zijn tweeën reizen – twee vrienden/vriendinnen of een stelletje. Er is plek voor drie, maar u zit elkaar wel gedurende een hele lange tijd op de lip…
 • Mensen die liever iets meer “luxe” genieten – een echte keuken met een spoelbak, koelkast, gasfornuis en sommige zelfs met magnetron.
 • Mensen die van plan zijn om altijd in hun camper te overnachten.
 • Mensen die het niet erg vinden om een handmatig geschakelde wagen te rijden – de meeste campers zijn handgeschakeld.
 • Mensen die zeeën van tijd hebben – op zijn minst 6 maanden!

campervan-sales

Travellers Autobarn biedt Toyota Hiaces aan die uit de verhuur komen voor $9900 – $16000, inclusief terugkoopgarantie, pechhulpverleningsdienst, 2 weken algehele garantie, 5000 km motor- en versnellingsbakgarantie, volledige mechanische onderhoudsbeurt en ALS ALLERBELANGRIJKSTE: DE STEUN VAN ONZE MEDEWERKERS.

4WD’s

4WD’s zijn bij uitstek geschikt voor stelletjes of vrienden en bieden de betrouwbaarheid van een “Aussie 6-cilinder” – een van de beste auto’s voor een rondreis door Australië. Een terreinwagen is de ultieme manier om de rimboe te zien, maar u moet wel een goedgevulde portemonnee hebben. Duur in de aanschaf en duur om te rijden. Maar de voordelen zijn groter dan de nadelen, want veel plekken in dit verbazingwekkende land zijn uitsluitend te bereiken met een terreinwagen.

Aanbevolen voor:

 • Mensen met een goedgevulde portmonnee.
 • Mensen die met zijn tweeën reizen – Travellers Autobarn kan zelfs een bed voor u inbouwen. Ook geschikt voor een groep van 3 tot 5 personen als u van plan bent om te kamperen of in jeugdherbergen te overnachten.
 • Mensen die van een adrenalinekick houden – de terreinwagen is de ultieme Australische belevenis!
 • Mensen met veel rijervaring – Travellers Autobarn biedt echter ook 4WD-cursussen aan voor beginners!
 • Mensen die van de natuur houden – u zult door sommige van de meeste afgelegen gebieden van Australië trekken.

4WD-sales

Travellers Autobarn biedt terreinwagens aan voor $6000 – $10000, inclusief terugkoopgarantie, pechhulpverleningsdienst, 2 weken algehele garantie, 5000 km motor- en versnellingsbakgarantie, volledige mechanische onderhoudsbeurt en ALS ALLERBELANGRIJKSTE: DE STEUN VAN ONZE MEDEWERKERS. Meer informatie over terreinwagens van Travellers Autobarn vindt u hier.

Voor meer informatie lees gerust onze Blog over het ‘Kiezen van de juiste wagen’

Wij gebruiken Cookies om onze service te optimaliseren. Door het gebruiken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van Cookies. Voor meer informatie en het deactiveren kunt u ons privacy statement hier bekijken.

×